dimarts, 22 de gener del 2013

Lincoln


Ficha de Lincoln

Genero:
Duración:
150 minutos

Direcció: Steven Spielberg País: EUA Any: 2012 Gènere: Biopic, dramaIntèrprets: Daniel Day-Lewis (Abraham Lincoln), Tommy Lee Jones (Thaddeus Stevens), Sally Field (Mary Todd Lincoln), Joseph Gordon-Levitt (Robert Lincoln), David Strathairn (William H. Seward), Tim Blake Nelson (Richard Schell), James Spader, Lee Pace, Jackie Earle Haley, David Oyelowo, Jared Harris (general Ulysses Grant) Guió: Tony Kushner, John Logan i Paul Webb; inspirat en el llibreTeam of rivals: The political genius of Abraham Lincoln, de Doris Kearns Goodwin Producció: Kathleen Kennedy i Steven Spielberg Música: John WilliamsFotografia: Janusz Kaminski Muntatge: Michael Kahn Disseny de producció:Rick Carter Vestuari: Joanna Johnston Distribuïdora: Hispano Foxfilm Estrena a Espanya: 18/1/2013 

SINOPSI

Lincoln es centra en els tumultuosos últims mesos en exercici del setzè president dels Estats Units. En una nació dividida per la guerra i en la qual bufen forts vents de canvi, Abraham Lincoln emprèn un conjunt d’accions amb l’objectiu de posar fi a la guerra, unir el país i abolir l’esclavitud. Amb la talla moral i la forta determinació per aconseguir tot això, les decisions adoptades per Lincoln en un moment tan crític canviaran el destí de les generacions futures.


------------------

La meva opinió:


He anat a veure la pel·lícula, no coneixia gaire la Biografia del President i he pogut saber com era i actuava aquest home i els que el voltaven.

La política d’aquell temps, no ha canviat gaire amb la actual, els polítics estan en un tira i arronsa de conviccions, actuacions i diàlegs que van canviant o més aviat es van adequant al que en cada moment els interessa.
En la pel·lícula hi ha molt diàleg “polític” que a vegades no saps del cert si volen dir que sí, o que no estan d’acord en votar afirmativament. També es veu com hi ha polítics que es deixen convèncer per sota mà alguns amb paraules, altres acceptant a canvi algunes prebendes i com uns viuen en contra de com actuen o voten.

Pel trama del film, hi ha moltes escenes rodades al interior, i com passa a moltes pel·lícules els interiors sempre fan enfosquir l’ imatge, pel meu gust podien fer més lluminoses les estàncies sense que això tragués intimitat ni perjudiques al contrari l’espectador és trobaria més còmode.

La majoria de plans són mig plans i primers plans, els actors treballen molt bé i les expressions són molt bones, però pel meu gust la moda de tallar els caps per la part superior no beneficia la pel·lícula. Jo em trobo millor en un primer pla que veus tota la imatge de la persona, sembla que verdaderament jo estigui dialogant amb ella, però quant aquest primer pla o pla mig fa que li quedi el cap tallat per dalt per una línea horitzontal, em fa fins i tot despistar-me del diàleg.  Fins i tot en un pla general durant les votacions al parlament, quant s’aixequen a emetre el vot els hi queda el cap tallat en alguna ocasió.

                                        Imma

1 comentari:

M. Antònia ha dit...

No vaig al cinema quasi mai, però això que dius dels caps tallats deu ser una nova tècnica.