divendres, 24 de febrer de 2012

Les aventures de Huckleberry Finn

En el taller d'escriptura aquesta vegada ens hem inspirat en el llibre:

Les aventures de Huckleberry Finn
de Mark Twain pseudònim de Samuel Langhorne. 1835-1910
(La Galera 2010 (edició especial del centenari de la mor de l'autor)


Hem llegit aquest llibre, que encara que sembli que és escrit per a jovent, també els adults podem gaudir d’ell llegint-lo sense avorrir-nos.
L’ambient i el moment que viuen els personatges és força angoixós i molts cops terrible, però és interessant la quantitat d’aventures i la manera com es narren.
El llibre ens explica la manera de viure d’aquell temps a América i també ens dona a conèixer el pensament que ena quella època tenien els blancs sobre els negres i el dels negres sobre els blancs, degut a que cadascú creu que la manera de pensar de l’altre es degut a la seva raça.
També ens presenta les diferentspicaresques que la gent inventa per a poder guanyar-se la vida.
M’ha agradat sobre tot la part final del llibre on apareix Tom Sawyer complicant desmesuradament la manera de deslliurar al negre Jim, raonant què s’ha de seguir pel per randa el que ha llegit en els llibres on surten presoners i les maneres que tenen d'escapar-se.
En el llibre hi ha tantes aventures que espodien haver fet molts llibres diferents explicant en cadascun d'ells una d'elles.Veurem la pel·licula i després comentarem comparant un i l'altra. Després cadascuna llegirà el que ha escrit a partir d'aquesta lectura.

Apunt després de veure la pel·lícula:

La pel·lícula, com sempre deixar molts punts per tocar, i canvia alguns dels fets que apareixen en el llibre. Un d’ells és el empresonament i alliberació d’en Jim.

Aquest final que, al meu entendre, és la part més divertida en el llibre, no existeix en la pel·lícula.

1 comentari:

M. Roser ha dit...

L'he llegit aquest llibre Imma i també he vist la peli...
Compren que és un llibre molt ben escrit, però a mi aquests llibres que retraten l'ambient d'aquella època bastant fosca, no m'agraden massa.
Prefereixo temes més lleugers...
però això que dius que els llibres per jovent també agraden als grans , és veritat ja que sovint fan de més bon llegir.
Bon cap de setmana.