dimecres, 13 de juny del 2012

Escoles de Cuba


Del que més presumeixen els cubans és de l’educació i la sanitat.
La sanitat, no l’he retratat i gràcies que no la he hagut d’utilitzar, ja que per fora els edificis no semblaven precisament  estar equipats amb les més noves tecnologies.
L’ensenyament, sols l’he vist per fora. Tots els alumnes ben uniformats, els de primària brusa o camisa blanca i faldilla o pantalons  vermells. Els de secundària, brusa o camisa blanca i faldilla o pantalons de color ocre. Les edificacions, segons el que he pogut observar, millors les dels poblets o grups comunitaris, les de les ciutats estaven a punt de ser una ruïna. Les d’estudis tècnics, ontologia i semblants, no diferien de les que he descrit anteriorment.
Escola primaria a l'Havana, detall de la porta.

Escola primària a l'Havana, aquesta semblava nova fins hi tot té bandera.

Nens sortin d'escola a Ciego de Avila

Escola en un grup comunitari
Els alumnes disciplinats. Es cert que la gent es educada en la seva parla, no se senten males paraules, insults o grolleries. Són persones amables i delicats en el tracte. Això si, quant en grup estant parlant entre ells  ho fan ràpid i cridant que podries creure que discuteixen.

2 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

Més ben educats que aquí, segur que ho són. Aquestes escoles recorden els típics cotxes que no han estat renovats després de molts anys a Cuba.

M. Roser ha dit...

Veig que els nens i nenes van uniformats com a les escoles dels països sud-americans...Jo que tracto amb la mainada nouvinguda, si que veig que són molt educats i respectuosos...Em recorden una mica als infants d'aquí, ara fa una pila d'anys...
Petons.