dijous, 19 d’abril del 2012

Plaça Espanya, Les Arenes










Hem passejat per la mítica plaça de braus Les Arenes reconvertida en un centre de multi-tendes, multi-cines, multi bars restaurants. El que més m’ha agradat ha estat les vistes que des de la terrassa es divisen. A la nit deu ser bonic veure la Font de Montjuic il·luminada i amb els seus canviants colors i formats, així com tots els monuments i carrers de Barcelona.

El que més impressiona és com han pogut aixecar tota la façana de la plaça amb aquestes grans bigues vermelles, aquí es veu la capacitat de les noves tecnologies, quant passes per sota veus les totxanes que aguantaven els arcs com si haguessin estat serrades i enlairades. Però hi havia necessitat de fer-ho? No hauria estat bé deixar els arcs tocant de peus en terra com d’antuvi?

La remodelació ha estat complerta, s’ha fet soterrani per aparcar, un pis soterrat de tendes, tres pisos més entre la façana antiga enlairada, i una terrassa per sobre d’aquesta.

Tot l’interior està ocupat per escales mecàniques i ascensors, les tendes i altres estant tocant la circumferència exterior. Als llocs lliures comuns a tot el centre s’hi fan exposicions d’escultures. No totes les escales porten a tots els pisos, pel que hi ha vegades que has de recórrer mitja plaça per poder agafar les que et portin al pis desitjat.

Crec que a la curta o llarga, quedarà sols com un lloc turístic més que com a centre de compres, cinema o restauració. Però això és el meu punt de vista.



3 comentaris:

河曲勝人 - Kawano Katsuhito ha dit...

Últimamente me paso mucho por allí cada vez que voy a Barcelona. La verdad es que ha quedado muy bien, y la vista desde el mirador es estupenda.

Imma Cauhé ha dit...

Si esto digo, pero era necesario levantar las paredes un piso? Esto fué una obra tremenda.

M. Roser ha dit...

Jo no puc opinar, perquè, ves per on, encara no hi he anat...Suposo que el que més m'agradarà, seran les multi-vistes...
Bona nit.