dijous, 17 de març del 2011

Decoradora TVE Lluïsa Cauhé

Podeu veure el programa al enllaç del final, comença el tema de decoració al minut 11:30

El programa de la setmana vídeo
Els decoradors de televisió

Aquesta setmana "Memòries de la tele" mostra un dels col.lectius professionals imprescindibles a la televisió: els decoradors, amb la decoradora Lluïsa Cauhé.



Els decoradors de televisió vesteixen els platós amb els condicionants i especificacions del mitjà. Així, en els temps de la televisió en blanc i negre havien de tenir en compte que el color vermell donava en càmera com si fos negre. Després, en els principis del color, el blanc pur s¿havia de bandejar i substituir-lo per un blanc trencat. D'altra banda les proporcions i dimensions que fan servir no són sempre a escala real.


En la primera època se servien sovint de materials reciclats d'altres decorats i de prefabricats com ara panells, portes i finestres. Havien de treballar contrarellotge, d'un dia per l'altre, ja que després del disseny, fusters, pintors i attrezzistes havien deixar-ho tot a punt per a l'enregistrament. Com en tot, la informàtica i el disseny per ordinador van trastocar la seva feina.


El programa recorda el disseny dels decorats amb la decoradora Lluïsa Cauhé.
Memòries de la tele - Web Oficial - RTVE.es

http://www.rtve.es/television/memories/

1 comentari:

M. Roser ha dit...

Caram, Imma, sou una família d'artistes...Quina feina tan agradable aquesta de decoradora, però no ha de ser massa senzill això de fer-ho encaixar tot bé.
Felicitats per la part que et toca.
Petons,
M. Roser